Blog in een nieuw kleedje

Ingediend door Donny op wo, 22/02/2012 - 18:34

Na geruime tijd gebruik gemaakt te hebben van de Kanji Drupal template voor deze blog werd het stilaan nog eens tijd voor vernieuwing. Uit de statistieken voor deze website merkte ik dat er ook heel wat bezoekers komen via smartphones en tablets. In het verleden had ik ook een mobiele versie voorzien maar tijdens heel wat tests op deze site heb ik deze achterwege gelaten.

In plaats van een nieuwe mobiele versie te voorzien heb ik gekozen om een subtheme te maken voor AdaptiveTheme en zo dus een responsive design te hebben. Op die manier maakt het niet langer uit of je surft via een smartphone, tablet of computer, het design zal zich automatisch aanpassen naar jouw scherm resolutie.

Naast het nieuwe kleedje voor de site heb ik ook nog een nieuwe Drupal module geschreven die momenteel op deze blog draait. Bezoekers die komen via een zoekmachine en gezocht hebben achter bepaalde trefwoorden, kunnen voortaan wat extra inhoud te zien krijgen. (Bv zoektocht op Carette of Donny)
Releasen zal ik deze module nog niet dadelijk, aangezien ze nog uitgebreid dient getest te worden. Enig minpuntje momenteel is misschien dat ik caching niet kan inschakelen wat dan weer enkele mindere puntjes opleverde bij Gtmetrix. Voorlopig wacht ik even af wat Google Webmaster zal melden in het prestatie overzicht.

Enkele weken geleden heb ik ook een demo site opgestart om daar de door mij op Drupal.org geplaatste templates en modules te kunnen tonen. Op die manier is het voor mij ook gemakkelijker om bezoekers te onderscheiden en beter opvolgbaar waar ik wat dien bij te sturen op deze blog indien nodig.