Cronjobs in Drupal website opsplitsen

Ingediend door Donny op di, 26/10/2010 - 16:50

Wanneer je voor je Drupal website cron.php laat oproepen op voorafbepaalde tijdstippen worden steeds alle cronjobs uitgevoerd die nodig zijn voor door de door jouw geïnstalleerde modules of door de Drupal core.

Maar af en toe kan het handig zijn om deze op te splitsen zodat niet alle jobs op het zelfde tijdstip worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het importeren van RSS feeds, cachen van pagina's, de zoek-index bijwerken, ...

Voor mijzelf kwam ik dit probleem een tijdje geleden tegen toen ik de Delicious module installeerde. Bij deze module kan je wel opgeven op welk uur deze inhoud gepost moet worden maar indien je zoals op mijn site elke uur cron.php aanroept om bv Twitter updates, of RSS feeds binnen te halen dan wil je waarschijnlijk ook niet dat er elke dag blogposts verschijnen van je Delicious links.

Met de Elysia_cron module kan je al deze cronjobs opsplitsen en zo bepalen op welke tijdstippen welke cronjobs mogen uitgevoerd worden. Zo heb ik voor mijn site opgegeven dat Delicious posts maar op 2 dagen in de maand mogen plaats vinden, kwestie van niet elke dag een nieuwe post te hebben die dan misschien maar 1 link bevat.

Labels