DrupalCamp Leuven 2013 - Gratis conferentie voor webbouwers

Ingediend door Donny op di, 27/08/2013 - 08:30

Drupal User Group vzw organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 september 2013 voor de vierde keer ‘DrupalCamp’. Dit jaar is Leuven de gastheer.

Tijdens deze gratis tweedaagse conferentie word je ondergedompeld in de wereld van Drupal, een systeem om websites mee te bouwen. Een weekend lang kan je een keuze maken uit tientallen workshops en presentaties. De gratis conferentie biedt voor elk wat wils: zowel bedrijfsleiders die op zoek zijn naar een (betere) website als webmasters, grafici en informatici vinden er hun gading.

Het evenement gaat door in de gebouwen van de Katholieke Hogeschool Leuven, vlakbij Gasthuisberg.

Inschrijven voor dit event is gratis en doe je via de website: leuven2013.drupalcamp.be.

DruWat?

Drupal is een uitgebreid en zeer flexibel content management systeem dat wereldwijd door meer dan 1 miljoen gebruikers met zeer veel liefde wordt gebruikt en gebouwd. 2% van het volledige internet draait op Drupal. Dit internationale succesverhaal begon op een Campus in Antwerpen, toen de Vlaming Dries Buytaert een eerste versie voor intern kot-gebruik opzette.

Open source

Drupal dankt zijn populariteit aan de OpenSource licentie-voorwaarden. Dit maakt het pakket niet alleen gratis, maar stelt de broncode ook publiekelijk ter beschikking. Hierdoor kan iedereen Drupal verbeteren, wat vele vrijwilligers ook voortdurend doen met behulp van een gedeelde online ontwikkelomgeving. Tienduizenden programmeurs kunnen sneller dan professionele softwarebedrijven inspelen op de snelle internettrends. Hierdoor loopt Drupal vooruit op de commerciële concurrenten.

Community: Sharing is caring

Traditioneel groeit rond opensource software een actieve community van gebruikers en ontwikkelaars die online hun enthousiasme en ervaring met de software delen. Ook Drupal heeft een grote en trouwe schare supporters. De gebruikers die elkaar virtueel ontmoeten in online Drupal-gebruikersgroepen, zien elkaar regelmatig in levende lijve op evenementen en bijeenkomsten. Elke week wordt er wel ergens ter wereld een DrupalCamp georganiseerd. En op 14 en 15 september is dat in Leuven, see you there!