Lokale Drupal API installatie

Ingediend door Donny op vr, 27/07/2012 - 07:47

Nu ik sinds enkele maanden voor Coworks werk maak ik ook meer gebruik van het openbaar vervoer. Niet dat ik elke dag naar Brugge pendel maar om niet alleen te zitten werk ik op geregelde basis vanuit Coworking spaces zoals bijvoorbeeld Bar d'office in Leuven.

Om dan mijn tijd onderweg ook een beetje nuttig te kunnen besteden probeer ik meestal wat werk te voorzien voor op de trein. Echter beschik ik op dat moment niet over een internet connectie en dat kan soms wel handig zijn als je bezig bent met wat Drupal coding en je zou graag de API raadplegen op api.drupal.org. De grotere steden hebben meestal wel een Telenet hotspot aanwezig in het station maar het komt regelmatig voor dat de trein er net iets te ver van weg gestopt is zodat je geen connectie kan maken, wanneer je wel connectie kan maken is het dan de ideale moment om rap even die code te submitten naar een svn of Git repository.

Je kan echter ook lokaal een kopie opzetten van api.drupal.org met de API module. Zo zette ik voor mij zelf een lokale versie op die naast de Drupal Core 6 en 7 ook enkele van de meest gebruikte contributed modules bevat. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ctools
  • Webform
  • Rules
  • Libraries
  • Views
  • i18n
  • Apachesolr
  • Date

Kort samengevat: je haalt de projecten binnen van op de Git repositories op Drupal.org en kan ze zo dus ook altijd up to date houden. De API module zal deze op cron run indexeren en opnemen in je lokale Drupal API site.

De installatie neemt niet veel tijd in beslag maar kan wel enorm handig zijn als je onderweg bent en/of even zonder internet connectie zit en enkele hooks wilt raadplegen. Het enige wat een beetje jammer is, is dat je natuurlijk niet beschikt over de aanwezige reacties die in de loop der jaren zijn bijgeplaatst bij de documentatie, deze bevatten geregeld nuttige informatie of code snippets die je kan gebruiken.

Hoe je deze kan installeren is opgenomen in de Drupal community documentatie en kan je nalezen op 'Create your own API Site in Drupal 7'

Lokale api.drupal.org

api.drupal.local

Labels