Mobiele website

Ingediend door Donny op za, 06/03/2010 - 11:42

Vandaag de dag beginnen er steeds meer en meer mensen te surfen met de mobiele browser op hun GSM. Meestal gaat het om snel wat informatie op te kunnen zoeken, dus aan extra grafische elementen heeft de bezoeker geen boodschap.

Voor Drupal zijn er verschillende modules beschikbaar die je kunnen helpen bij het maken van de mobiele versie van je website.

 • Mobile Tools

  Deze heb ik vorig jaar zelf gebruikt op de website voor Suikerrock om zo de bezoekers tijdens het festival snel alle foto's of het programma te laten bekijken.

  Buiten deze module dien je wel zelf nog een extra Drupal template aan te maken of één van de bestaande te gebruiken.

   
 • Osmobi

  Met de module Osmobi Client te installeren voor je Drupal website kan je zelf op enkele minuten tijd je website voorzien van een mobiele versie.  Je installeert de module, maakt een account aan op de Osmobi website en je kan starten met het samenstellen van je mobile website. Het is bv mogelijk om te kiezen welke blokken je zal tonen, kleuren of andere extra CSS toe te voegen.  Mobile website Drupal  Het testen van je mobiele website gaat bij Osmobi ook zeer gemakkelijk. Door gebruik te maken van verschillende emulators kan je kiezen uit de meest voorkomende PDA/GSM toestellen.  Testen van Mobiele website

Voor Firefox zijn er ook verschillende plugins beschikbaar die je in staat stellen om de mobiele versie van je website te kunnen bekijken.

 

Na het installeren van deze plugins kun je de UserAgent verzetten naar bv de Iphone.

Mobiele website

Op mobiReady kun je ook nog verschillende test en emulators bekijken voor je mobiele website.