6
Dec

Javascript console in Chrome met verschillende lijnen

Google Chrome is voor mij al verschillende jaren mijn standaard browser. Niet enkel voor het surfen maar ook tijdens het maken van een Drupal theme.

Het enige wat ik hierbij ontbrak in Google Chrome  was het console venster zoals het beschikbaar is in Firefox waarbij je meerdere lijnen van code kan opnemen. Vandaag de dag zal je niet snel nog een theme tegen komen die geen jQuery bevat en bij het schrijven of testen van deze code was die optie toch wel enorm handig.

6
Dec

Hou rekening met de toegankelijkheid van je Drupal website

Voor blinden en slechtzienden is het in veel gevallen jammer genoeg een hele klus om informatie te kunnen raadplegen op een website. Gelukkig is er Anysurfer waar men probeert het toegankelijker voor iedereen te krijgen.

28
Okt

Blog terug wat leven inblazen

Het voorbije 1,5 jaar lag deze blog een beetje stil, de grootste reden hiervoor is dat ik in de tussentijd vader geworden ben en dus niet altijd meer even veel tijd over had met een baby in huis. Een lange tijd geen veranderingen op een website blijft ook voor Google niet onopgemerkt. Je website verdwijnt stilaan in de zoekresultaten wat als gevolg natuurlijk ook heeft dat je bezoekersaantallen snel minderen.

27
Aug

DrupalCamp Leuven 2013 - Gratis conferentie voor webbouwers

Drupal User Group vzw organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 september 2013 voor de vierde keer ‘DrupalCamp’. Dit jaar is Leuven de gastheer.

Tijdens deze gratis tweedaagse conferentie word je ondergedompeld in de wereld van Drupal, een systeem om websites mee te bouwen. Een weekend lang kan je een keuze maken uit tientallen workshops en presentaties. De gratis conferentie biedt voor elk wat wils: zowel bedrijfsleiders die op zoek zijn naar een (betere) website als webmasters, grafici en informatici vinden er hun gading.

19
Feb

Drupal cronjobs of andere functies uitvoeren via drush en crontab

Tijdens het lopen van cron op je Drupal website dienen er verschillende taken te worden uitgevoerd. Afhankelijk van je project dienen sommige taken sneller en meer te lopen dan andere, bijvoorbeeld als je werkt aan een nieuws website waar regelmatig nieuwe inhoud op wordt aangemaakt of binnenkomt via RSS feeds, dan wil je natuurlijk ook graag dat deze zo snel mogelijk wordt opgenomen in je zoekindex.

Pagina's