10
Jan

A/B testen op een Drupal website

Via A/B tests kan je te weten komen hoe je je website het best kan indelen. Denk bijvoorbeeld aan, plaats ik een 'lees meer' link of maak ik er 'lees meer over ...' van, plaats ik die link als simpele tekst of maak ik er een grote call to action button van. Door gebruik te maken van A/B testing kan je je bezoekers gaan opdelen in groepen en zo opvolgen welke weergave het best gaat scoren.

10
Jan

Waarde voor een node veld opslaan zonder een extra revisie aan te maken of de node op te slaan

Wanneer men nodes gaat bewerken via custom of contrib Drupal modules maakt men in veel gevallen gebruik van node_save().  Dit kan bijvoorbeeld zijn na het opslaan van een formulier of na het indienen van nodes.

Voorbeeld van hoe node_save() veel wordt toegepast. (Na het indienen van een nieuwe node van het type 'news' verzet men de status naar 0)

6
Dec

Javascript console in Chrome met verschillende lijnen

Google Chrome is voor mij al verschillende jaren mijn standaard browser. Niet enkel voor het surfen maar ook tijdens het maken van een Drupal theme.

Het enige wat ik hierbij ontbrak in Google Chrome  was het console venster zoals het beschikbaar is in Firefox waarbij je meerdere lijnen van code kan opnemen. Vandaag de dag zal je niet snel nog een theme tegen komen die geen jQuery bevat en bij het schrijven of testen van deze code was die optie toch wel enorm handig.

6
Dec

Hou rekening met de toegankelijkheid van je Drupal website

Voor blinden en slechtzienden is het in veel gevallen jammer genoeg een hele klus om informatie te kunnen raadplegen op een website. Gelukkig is er Anysurfer waar men probeert het toegankelijker voor iedereen te krijgen.

28
Okt

Blog terug wat leven inblazen

Het voorbije 1,5 jaar lag deze blog een beetje stil, de grootste reden hiervoor is dat ik in de tussentijd vader geworden ben en dus niet altijd meer even veel tijd over had met een baby in huis. Een lange tijd geen veranderingen op een website blijft ook voor Google niet onopgemerkt. Je website verdwijnt stilaan in de zoekresultaten wat als gevolg natuurlijk ook heeft dat je bezoekersaantallen snel minderen.

Pagina's