Javascript console in Chrome met verschillende lijnen

Ingediend door Donny op za, 06/12/2014 - 14:16

Google Chrome is voor mij al verschillende jaren mijn standaard browser. Niet enkel voor het surfen maar ook tijdens het maken van een Drupal theme.

Het enige wat ik hierbij ontbrak in Google Chrome  was het console venster zoals het beschikbaar is in Firefox waarbij je meerdere lijnen van code kan opnemen. Vandaag de dag zal je niet snel nog een theme tegen komen die geen jQuery bevat en bij het schrijven of testen van deze code was die optie toch wel enorm handig.

Gelukkig wist mijn collega Konstancin hier wel een oplossing voor, blijkt dat dit wel in Chrome aanwezig is, alleen niet op de plaats waar je het zou verwachten.

Wanneer je het ontwikkelvenster van Google Chrome hebt openstaan ga je niet naar console maar open je de tab ‘Sources’. Kies daar voor ‘Snippets’. In de linker kolom kan je via een rechtermuisklik een nieuw script aanmaken.

Eenmaal dat gedaan is kan je naar hartenlust code typen in het middelste venster. Je kan deze opslaan zodat de code ook beschikbaar blijft op de andere pagina’s. (Of zelfs voor opnieuw te testen op andere websites)

Het testen van de code kan je doen door in de rechterkolom de code te laten lopen via de play knop.

Google Chrome console venster